Door de beperkte middelen is koken op de camping vaak ingewikkeld. Je hebt vaak maar één of twee gaspitten tot je beschikking en weinig werkruimte. Gelukkig hoeft het niet ingewikkeld te zijn. Met de juiste ingrediënten en het beste keukengerei, zoals pannen en Japanse messen kom je al een heel eind. Hieronder lees je handige tips voor het koken op de camping.

Verse ingrediënten

Na een dag bij het zwembad of na het maken van een lange wandeling heb je natuurlijk geen zin om nog uitgebreid te gaan koken. Wanneer je op de camping verblijft, is de neiging om kant en klaar producten te gebruiken daarom ook erg groot. Hoewel het niet erg is om af en toe van deze producten gebruik te maken, is het toch aan te raden om voor verse ingrediënten te gaan. Niet alleen zijn deze ingrediënten een stuk gezonder, ze geven ook nog eens extra smaak mee aan het gerecht.

Het keukengerei

Op de camping is jouw opbergruimte vaak gelimiteerd. Het is daarom van belang dat je voordat je vertrekt goed nagaat welk keukengerei je echt gebruikt en welke je misschien wel thuis kan laten. Zo kom je met een kookpan en koekenpan meestal al heel ver. Verder is het verstandig om minimaal één kwalitatief goed mes mee te nemen. Het Japans groentemes van Sumisu is ideaal voor het gebruik op de camping. Het gebruiken van kwalitatief goed keukengerei maakt het koken op de camping al een stuk gemakkelijker en aangenamer.

Makkelijke gerechten

Het laatste waar je op vakantie zin in hebt, is uren besteden aan het klaarmaken van een maaltijd. Maak het jezelf daarom gemakkelijk tijdens het koken en ga voor een makkelijk gerecht. Zo kan je bijvoorbeeld pannenkoeken, een pasta of maaltijdsalade maken. Wil je toch iets anders? Dan staat het internet vol met gemakkelijke campingrecepten. Veel van deze recepten zijn eenpansgerechten. Dit scheelt niet alleen tijd met koken, maar scheelt ook nog eens een hoop afwas. Een win-winsituatie dus!

Een lekker gerecht klaarmaken op de camping is dus helemaal niet lastig. Zolang je ervoor zorgt dat je kwalitatief goed keukengerei meeneemt en met verse ingrediënten kookt, komt het helemaal goed. Daarnaast kun je het jezelf lekker makkelijk maken door gemakkelijke gerechten te koken. Zo heb extra tijd om lekker van de vakantie te genieten en hoef je je geen zorgen te maken over het koken en de afwas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *