Gezellig met het gezin op stap of gewoon samen? Kamperen is altijd leuker als je een aantal spellen bij je hebt. Dit kunnen bordspellen, kaartspellen of online spellen zijn. Het voordeel van bijvoorbeeld bingo online spelen  is dat je niet alle bingo spullen mee hoeft te nemen. Er is vaak al zo weinig ruimte in een caravan. Wij hebben de beste spellen voor tijdens het kamperen.

Limo-pong

Iedereen die bekend is met bierpong weet waar we het over hebben. Limo-pong is de kindvriendelijke versie van het spel. Zorg dat je een lange tafel hebt en zet aan beide kanten 10 grote cups neer in een driehoekvorm. Vervolgens kunnen de deelnemers met pingpongballetjes proberen in de cups te mikken. Als iemand raak gooit dan moet de tegenstander de cup leegdrinken. Gaan de kinderen naar bed? Dan is het tijd om de cups met iets sterkers te vullen.

Hap Tikkertje

Hier heb je alleen een aantal deelnemers voor nodig en een handje vol knijpers. Iedereen krijgt drie knijpers. Het doel is om drie knijpers aan de kleding van de andere te krijgen, maar zelf iedereen te ontwijken. Heeft iemand drie knijpers aan zich hangen? Dan is diegene af. Een leuk spel om met kinderen en volwassenen te spelen.

Cijfer Kegelen

Als je zelf geen kegels bij je hebt dan is er wel iemand anders. Verzamel minimaal vijf kegels en een aantal ballen om de kegels mee om te gooien. Geef elke kegel een aantal punten. Wie het eerst precies 50 punten heeft is de winnaar. Zo stimuleer je de hersenen ook nog eens met wat rekensommen.

Tot de bom barst

Er zijn heel veel kinderspellen waarbij uiteindelijk de bom barst, de krokodillen mond dichtklapt of de toren omvalt. Dit is vertaald naar het perfecte kampeerspel bij mooi weer. Maak een aantal waterballonnen zo groot mogelijk en ga in een cirkel staan. Blijf de ballon net zo lang overgooien totdat deze barst. Is de ballon bij jou gebarsten? Dan moet je de kring verlaten. Alleen de winnaar blijft droog.  

Bellen blazen

Er zit een hele techniek achter bellen blazen waar heel veel mensen niks over weten. Sommige krijgen bellen van enkele meters uit een normaal bellenblaas set. Ga naar de speelgoedwinkel om een setje te kopen en leef je uit op de camping. Wie de grootste bel kan blazen wint natuurlijk. Als dat geen uitdaging meer is dan kan je ook trucjes proberen te doen of elkaars bellen zo snel mogelijk kapot maken.

Entertainment op de camping

Als je met de kinderen op de camping bent dan is het wel heel fijn als er dagelijks entertainment is. Stuur de kids op pad met het recreatieteam terwijl je zelf geniet van de zon of iets anders voor jezelf gaat doen. Daarnaast zijn er vaak zwembaden of andere leuke activiteiten in de buurt. Je bent immers in de natuur dus er is altijd wel iets te doen. Aarzel niet om creatief te zijn en je eigen camping spellen te verzinnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *